NEAO-KP-1-2023/4-001287

    NEAO-KP-1-2023/4-001287

    Beszámoló

    Megvalósítás - 2 rendezvény együttműködve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetséggel (több, mint 10 éve közösen)

    Petneháza – Szigeti tanya 2023.06.14.

               10:00 Megnyitó, köszöntő

    Programok: 

    Ügyességi sportvetélkedő

    Együtt-egymásért érzékenyítő foglalkozás az elfogadás jegyében

    Malom élő társasjáték

    Eredményhirdetés  

     

    Gyulaháza Gyulaháza – Gyulaháza Sport és Szabadidő Csarnok 2023. szeptember 27. 

               10:00 Megnyitó, köszöntő

    Programok: 

    Közös bemelegítés 

    EXATLON – integrált sportvetélkedő ,,Mi volt az AVATÁR előtt?”

    Együtt-egymásért érzékenyítő foglalkozás az elfogadás jegyében

    Malom élő társasjáték

    Eredményhirdetés                          

    A közös sport lehetőséget teremt arra, hogy megszerettesse a fiatalokkal a minden napi sportolás örömét, a csapatjáték kihívásait, ami hozzájárul a közösségi kapcsolatok építéséhez a különböző iskolákban tanuló diákok között. 

    A sportnapra nem csak az egészséges gyermekeket, hanem a fogyatékkal élő társaikat is várjuk. A sport egy olyan lehetőség, keret, ahol a diákok fenntartások nélkül elfogadják a másikat, így nagy mértékben hozzájárul a fogyatékosok és egészséges gyermekek    integrációjához. Az általunk szervezett program fontossága nem csak abban rejlik, hogy egymás után egy helyen sportoljunk, hanem hogy együtt tevékenykedjünk.

    Az érzékenyítő foglalkozás során játékos formában próbálhatják ki a gyermekek a különböző élethelyzeteket, megtapasztalhatják azokat a nehézségeket, melyekkel minden nap szembesül egy fogyatékos gyermek. A jól bevált gyakorlat szerint a foglalkozás kezdetén tisztázzák a fogyatékosság fogalmát, majd játékos érzékenyítő feladatok során csapatokban, illetve párokban mérik majd össze tudásukat a fiatalok. A tapasztalatok szerint az érzékenyítő foglalkozások után a gyerekek toleránsabbá, szociálisan érzékenyebbé és segítőkészebbé válnak nemcsak a fogyatékos személyek, de egyéb hátrányos helyzetű csoportok irányába is. 

    Szigeti tanya rendezvényen minden gyerek kapott egyedi ,,Szigeti érmet” a gyulaházi rendezvény jelmondata az " Összekapcsolódás, együtt összekapcsolódva teljesíteni az elénk kerülő akadályokat! Ennek jegyében a Szabolcs megyei FODISZ minden iskolának egy VSL 3D Variálható Sportlétrát adott, a hozzátartozó módszertani leírást tartalmazó könyvet.

     

     

     

    Média megjelenítés: 

    https://kolcseytv.hu/hir/integracios-sportnap-petnehazan

    https://kolcseytv.hu/hir/egyutt-sportoltak-a-fiatalok

     

     



    © 2024 szszbdiaksport.hu. Minden jog fenntartva.