Eseménynaptár

Június 2023
V H K Sz Cs P Szo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Nincsenek események

Hírlevél

MDSZ-hírek

Látogató számláló

Ma481
Tegnap476
Héten4061
Hónapban2386
Összes1613697

Látogató Információ

 • IP: 35.172.164.32
 • Browser: Unknown
 • Browser Version:
 • Operating System: Unknown

Ki van online

1
Online

2023-06-04

Hulladékvadászat és nyereménykavalkád az idei Európai Diáksport Napján

Hulladékvadászat és nyereménykavalkád az idei Európai Diáksport Napján

„Irány a zöld!” – ezzel a szlogennel indul az idei Európai Diáksport Napja kampánya, amely a testmozgáson túl idén a természeti környezetünk tisztaságának fontosságát is hangsúlyozza. A szeptember 30-i diáksport napra hulladékvadászattal hangolhatnak az iskolák, és a regisztráló és sikeresen vadászó résztvevők számos nyereményre pályázhatnak.

51522761278 1bf6a90657 k 1200x800

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) több mint 15 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját, amelyet immár 7 éve nemzetközi színtéren is megszervez Európai Diáksport Napja (European School Sport Day® – ESSD) elnevezéssel. Az ESSD-re Magyarországon tavaly már közel 1600 iskola 350 ezer tanulóval regisztrált, és szervezett sportnapi programokat szeptember utolsó péntekén. A kontinensen, sőt, azon túl pedig 41 ország intézményei vesznek részt rendszeresen a diáksport napon, így Európa- és világszerte már 3 millió gyermek mozog aznap az iskolájában.

Az ESSD nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik: arra biztatjuk az iskolákat, hogy szeptember utolsó péntekén, tehát idén szeptember 30-án szervezzenek sportprogramot az iskolában legalább 120 perc terjedelemben. Nincs semmi megkötés, minden iskola a saját lehetőségeihez, infrastruktúrájához, eszközeihez igazodva valósíthatja meg a programot, az egyetlen ajánlott programelem az adott évnek megfelelő táv, idén tehát a 2022 méteres futás teljesítése. Az MDSZ igyekszik minden évben számos módon motiválni az intézményeket a regisztrációra és a beszámolók feltöltésére, és ez idén is több formában valósul meg:

Sportszerutalványok a Hervis együttműködésével:

 • Az ESSD-n résztvevő, és 2022. október 14. éjfélig beszámolót feltöltő iskolák között kisorsolunk 1 db 500.000 forint, 2 db 250.000 forint értékű és 200 db 40.000 forint értékű Hervis utalványt.
 • A beszámoló feltöltésének helye:https://www.essd.eu/hu/iskolai-beszamolo/
  • Az utalványok sorsolása október 31-ig történik meg.

  Hulladékvadász nyereményjáték

  Az idei jeles nap fókusztémája a természeti környezetünk tisztasága, amely a sportolásra is több vonzó lehetőséget kínál. A Magyar Diáksport Szövetség és a Jövő Öko Nemzedéke (JÖN) Alapítvány ennek kapcsán elindítja a Hulladékvadász játékot az ESSD-re regisztrált iskolák között.  A nyereményjáték során arra invitáljuk az iskolákat, hogy a gyerekekkel 2022. szeptember 1-30. között kiránduljanak a településükön, vagy annak természeti környezetében, és amennyiben illegális szemétlelő helyet találnak, akkor a Hulladékvadász applikáción vagy webes felületén keresztül jelentsék azt be. Az applikációra vagy webes felületre felkerülő bejelentéseket a JÖN Alapítvány továbbítja az érintett települési önkormányzatoknak, ezzel lényegesen felgyorsítva az illegális hulladéklerakatok felszámolását. A szemetet a játék során az iskolásoknak tehát nem kell összeszedni, arról az Alapítvány közreműködésével a hatóságok gondoskodnak, a játék lényege a lerakatok monitorozása és a Hulladékvadász applikációra történő bejelentése. Azok az iskolák, amelyek részt vesznek a játékban és bejelentést tesznek, amelyet az Alapítvány elfogad, értékes nyereményeket nyerhetnek sorsolással:

  • 1.200.000,- forint értékű teremfelújításhoz szükséges MAPEI termékcsomagot, festéket nyer, amely kb 300 mfalfelület felújítására elegendő
  • 800.000,- forintot nyer a teremfelújítás munkadíjára a Hajdú sajt gyártójától
  • 50.000,- Ft értékű Hajdú sajt kóstolócsomagot nyer, például az iskolai egészségnap megvalósításához, vagy egészséges táplálkozás téma oktatásához.

  A sorsolás 2022. október 31-ig bezárólag történik meg.

  A Hulladékvadász játék menete tehát:

 • A Hulladékvadász játék menete tehát:

  • Regisztráljatok be az Európai Diáksport Napjára a https://www.essd.eu/hu/regisztracio/ oldalon 2022. szeptember 30-ig.
  • Töltsétek le a Hulladékvadász applikációt ingyenesen a Play áruházból vagy az App Store-ból vagy látogassatok el a  Hulladékvadász bejelentő oldalára
   • Regisztráljatok be, megadva egy e-mail címet, felhasználónévként pedig az iskola OM azonosítóját és feladatellátási hely sorszámát.
   • Menjetek el kirándulni, és vadásszátok le a környezetetekben található illegális szemétkupacokat, és az applikáción vagy webfelületen 
    • elentsétek azt be. A bejelentés megtehető a lerakóhelyen a mobiltelefon helyadatainak segítségével, vagy otthonról is, a pontos hely meghatározásával.
    • Mivel egy szemétkupacot csak egyszer lehet bejelenteni, ezért igyekezzetek, hogy Ti legyetek az elsők a felfedezésben és bejelentésben.
    • Ha a kupacot valaki már levadászta, azt az applikációban is látjátok, de az Alapítvány is küldeni fog egy elutasítást a megadott e-mail címre. Ha a bejelentés sikeres, akkor megjelenik az applikáció bejelentései között. Ez esetben részt vesztek a sorsoláson.

    A játékszabály és az applikáció használatának részletes leírását ezen linken találjátok.

    További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.